Izjava o privatnosti

Essentia web trgovina se obvezuje da neće zloupotrebljavati osobne podatke iz obrasca narudžbe.

Osobnim podacima smatraju se svi podaci kojima se utvrđuje identitet kupca (primjerice ime i prezime, e-mail adresa, adresa stanovanja i sl.).

Essentia web trgovina neće dostavljati niti razotkriti osobne podatke kupca trećoj osobi, osim u slučajevima u kojima tako izričito propisuje zakon te u slučajevima kada je to potrebno za ispunjenje obveza.

Svi podaci o kupcima se strogo čuvaju i dostupni su samo djelatnicima kojima su ti podaci nužni za obavljanje posla. Svi djelatnici Essentia web trgovine i poslovni partneri odgovorni su za poštivanje načela zaštite privatnosti.

Essentia web trgovina se obavezuje pružati zaštitu osobnim podacima kupaca na način da prikuplja samo osnovne podatke o kupcima koji su nužni za ispunjenje obveza.

Podatke koji se pristupom na internet stranicu automatski bilježe, a nisu osobni podaci (vrste pretraživača, broj posjeta, vrijeme provedeno na stranicama i sl.) Essentia web trgovina ima pravo koristiti isključivo radi ocjene posjećenosti internet stranice i radi poboljšanja njenog sadržaja i funkcionalnosti.

Essentia web trgovina informira kupce o načinu korištenja prikupljenih podataka te redovito daje kupcima mogućost izbora o upotrebi njihovih podataka, uključujući mogućnost odluke žele li ili ne da se njihovo ime ukloni s lista koje se koriste za marketinške svrhe.

U slučaju promjene bilo kojeg od osobnih podataka (npr. mjesto stanovanja, adresa dostave) koji se evidentiraju prilikom registracije, kupac je dužan o promjeni obavijestiti Essentia web trgovine. U slučaju promjene o kojoj nije obaviješten, Essentia web trgovina ne odgovara za bilo kakve nedostatke u pogledu narudžbe odnosno isporuke proizvoda.

Gore navedene odredbe o zaštiti osobnih podataka odnose se isključivo na početnu web stranicu web shopa te na sve stranice unutar essentia.hr domene, a ne na vanjske stranice na koje upućuju linkovi na essentia.hr domeni, za koje stranice essentia.hr nije nadležan niti odgovoran te za koje stranice essentia.hr ne prikuplja i ne obrađuje podatke korisnika

Osim u  slučaju elektronske narudžbe, u drugim slučajevima Essentia web trgovina neće kupcu slati elektronske poruke ukoliko na to kupac nije izričito pristao.

Informacije koje se odnose na mrežno rješavanje sporova u skladu s čl. 14. st. 1. ODR (Online Dispute Resolution propisa):

Europska komisija daje potrošačima mogućnost da riješe online sporove u skladu s čl. 14. st. 1. ODR na jednoj od njihovih platformi. Platforma ( http://ec.europa.eu/consumers/odr [/ 1]) služi kao mjesto gdje potrošači mogu pokušati doprijeti do izvansudske nagodbe sporova koji proizlaze iz online kupovine i ugovora za usluge.