Proizvodi

Povijest preparata

Dr. Edward Bach je za pomoć u hitnim slučajevima koristio pet cvjetnih sastojaka, a ta kombinacija koja je i danas u upotrebi, mnogima je poznata pod nazivom “rescue remedy”. Dr. Bach ovaj je “pripravak za hitnoće”, tako kaže priča, prvi put koristio tridesetih godina prošlog stoljeća kad je ribaru spašenom od brodoloma, nakon što je u nesvijesti izvučen na obalu, njime navlažio usne, nakapao ga iza ušiju i na zglobove ruku, nakon čega se muškarac za kojeg se činilo da mu nema spasa – osvijestio. Svi proizvodi, kapi i sprej pripremljeni po originalnoj Bahovoj recepturi, najčešće se uzimaju u stresnim situacijama, primjerice prije razgovora za posao, polaganja ispita, javnih nastupa, nakon svađa, nesreća, u slučajevima uznemirenosti, zabrinutosti, tjeskobe, napetosti …

5 Flower linija

“5 flower Bahove cvjetne esencije” dostupne su u pakiranju od 10 i 30 ml. Dvije do četiri kapi nakapa se izravno na jezik ili u vodu i pije u malim gutljajima svakih 5 minuta dok se osoba ne smiri. Za jednostavniju primjenu tu je i sprej u pakiranju od 25 ml. Da bi dobili jednu dozu potrebno je dva puta pritisnuti raspršivač izravno u usta svakih 5 minuta dok se postigne željena smirenost. Mnogima će od koristi biti informacija da preparati ne sadrže gluten. Kod vanjskih povreda tu je krema od nevena namijenjena čak i osjetljivoj dječjoj koži, a sadrži šest Bahovih cvjetnih esencija, te nema umjetnih dodataka. Baš kao i preparat i krema se koristi za „prvu pomoć“ kod uboda insekata, ogrebotina, različitih iritacija kože i manjih opeklina.

Napomena

Bahove kapi su potpuno prirodne, njima se ne može predozirati, ne stvaraju ovisnost, nema kontraindikacija za njihovu upotrebu, te se mogu koristiti s lijekovima i drugim vrstama terapije. Djeluju na uspostavljanje emotivne ravnoteže, stavljajući naglasak na jednostavnost, nepostojanje rizika i ne toksičnost. Bahove kapi ne tretiraju direktno niti jednu bolest, simptom ili fizičku nelagodu. Nisu lijek i ne zamjenjuju medicinsku terapiju koju je prepisao liječnik.

Priprema esencije

Svi preparati pripremljeni su s iznimnom pažnjom.

Impatiens

to su osobe koje lako postaju nestrpljive.

Preparati se koriste i za pomoć životinjama

kao što su preseljenje, promjena vlasnika, kod strahova, opsesivnog ponašanja, dominantnog ponašanja …

Healing Herbs

Svaki preparat, kroz svaki dio procesa je proizveden prema originalnim uputama dr. Edwarda Bacha.